Foto's Lezingendag op 21 april 2007!                             ARTHURIAN CONGRESS 2005International Arthurian Society
Nederlandse afdeling

Terwijl de aanblik van de brandende stad Trebes koning Ban dood van zijn paard doet vallen, legt zijn echtgenote hun zoontje Lancelot neer in het gras, zodat zij Ban te hulp kan schieten. (Afb. uit de Lancelot van de Bibliotheca Philosophica Hermetica te Amsterdam)


Welkom
op de website van de Nederlandse afdeling van de International Arthurian Society, een wetenschappelijke vereniging gericht op het onderzoek van de middeleeuwse verhalen over Koning Arthur, zijn Ronde Tafel en de Graal. De leden zijn afkomstig uit vele wetenschappelijke disciplines: letterkunde (Frans, Italiaans, Engels, Nederlands, Duits etc.) handschriftenkunde, kunstgeschiedenis enzovoort. Met de moderne verwerking van de Arthurstof houdt de vereniging zich niet of nauwelijks bezig. De internationale vereniging organiseert eens in de drie jaar een congres en publiceert jaarlijks een bibliografie. Er zijn nationale afdelingen in vele landen, die ieder hun deel van de bibliografie (de informatie over de boeken, artikelen en recensies die in hun land verschenen zijn) verzorgen en andere activiteiten ontplooien. De Nederlandse afdeling organiseert eens per drie jaar een lezingenmiddag. Het lidmaatschap kost circa € 20,- per jaar; u ontvangt dan de bibliografie en wordt van alle activiteiten op de hoogte gehouden.


Arthurian Congress

 Abstracts (please inform us of any errors through Frank Brandsma)

 Pictures (small selection, powerpoint format)


Article: Przemyslaw Nocun, "Wall Paintings in Siedlęcin Castle, Poland–Fourteenth-Century Pictorial Representations of Lancelot’s story", full colour version of the article in BBSIA LVI (2004), pp. 403-422.