top

Over LT4eL

Gegeven de enorme hoeveelheid statische en dynamische inhoud die voor eLearning taken ontworpen wordt, is het voor het uitbreiden van hun gebruik de belangrijkste uitdaging om de effectiviteit van vindbaarheid en toegankelijkheid te verbeteren door gebruik te maken van Learning Management Systems.

Het doel van het LT4eL project is dit probleem aan te pakken door functionaliteiten aan te bieden die gebaseerd zijn op taaltechnologie en door semantische kennis te integreren om het beheer, de distributie en de vindbaarheid van het leermateriaal te verbeteren.

Meer specifiek, wij zullen taaltechnologische bronnen en tools gebruiken voor de semiautomatische generatie van beschrijvende metadata. Binnen het project zullen dus nieuwe functionaliteiten, zoals een key word extractor en een detector van mogelijke woordenlijsten ontwikkeld worden, die afgestemd zullen worden voor de diverse talen die in het project aan bod komen (Bulgaars, Tsjechisch, Nederlands, Engels, Duits, Maltees, Pools, Portugees, Roemeens).

Semantische kennis zal in de vorm van ontologieën geintegreerd worden om het beheer, de distributie en de vindbaarheid van het leermateriaal te verbeteren. Deze ontologieën maken meertalige vindbaarheid van de gewenste informatie mogelijk. De nieuwe functionaliteiten zullen geïntegreerd kunnen worden in elk willekeurig open source Learning Management System. Binnen het project wordt voor de validatie gebruik gemaakt van het ILIAS systeem. De geschikte validatiemethodologie voor het onderzoeken van het effect van de ontwikkelde functionaliteiten op de leerervaring in een meertalige omgeving zal worden aangeboden.

De integratie van deze functionaliteiten zal het ontwerpen van gebruikersspecifieke cursussen makkelijker maken, zal directe toegang tot kennis mogelijk maken en zal decentralisatie en samenwerking van inhoudsbeheer ondersteunen. Bovendien zal het project de taaldiversiteit van Europa steunen door bij te dragen aan de verspreiding van eLearning materiaal voor de in het project aanwezige talen door mogelijkheden voor meertalige virtuele leeromgevingen te ontwerpen en hiervoor ondersteunende technologie aan te bieden.

LT4eL Architectuur

Architecture


Het LT4eL project wordt gefinancieerd door
de Europese Gemeenschap onder het directoraat
Information Society and Media
(unit Learning and Cultural Heritage).
istlogo Contract: 027391
Projecttype: Specific Targeted Research Project
Startdatum: 1 December 2005
Duur: 30 maanden
Partners: 12