Menu
Home
Het boek van Sidrac
Vraag maar raak!
Meer weten?
Persbericht
Lespakket
Moet je vaak bij je vriend op bezoek gaan?
Kan een vrouw zwanger worden van meer dan twee kinderen tegelijk?
Hoeveel hemelen zijn er?
Kun je om de wereld heenreizen?
Wat is de gezondste plek ter wereld?

Wegens grote belangstelling verlengd tot 20 november!

De wijze Sidrac weet er alles van. In de naar hem genoemde middeleeuwse encyclopedie Het boek van Sidrac geeft hij antwoord op honderden vragen die koning Boctus hem stelt. Deze vragen leefden bij het middeleeuwse publiek, maar een groot aantal vragen is ook nu nog uiterst actueel!

Gedurende de zomer- en herfstmaanden kunt u nader kennis maken met deze boeiende wereld van de filosoof Sidrac in de tentoonstelling Sidrac – de vraagbaak van de Middeleeuwen! De tentoonstelling is tot en met 20 november 2005 te zien in het Utrechtse Universiteitsmuseum (openingstijden & prijzen / routebeschrijving).

In de expositie komen vier thema’s aan de orde: de kosmos, de wereld, het lichaam en het menselijk gedrag. Eén ding zet Sidrac meteen recht: de aarde is helemaal niet zo plat als een pannenkoek, de aarde is zo rond als een appel!

Antwoorden nodig? Vraag maar raak!

Meer weten? Klik hier.

Organisatie
Sidrac - de vraagbaak van de Middeleeuwen! is een samenwerkingsproject van het Universiteitsmuseum en de Letterenfaculteit van de Universiteit Utrecht. De tentoonstelling is georganiseerd door studenten Nederlands en Middeleeuwse Studies, onder leiding van hoogleraar mw. prof. dr. Orlanda S. H. Lie.

 

Twee mensen die in tegengestelde richting rond de aarde lopen, komen elkaar halverwege tegen