Fonetogram

< Vorige | Volgende >


De onderstaande tekst en de teksten op de volgende pagina's zijn (in beknopte vorm) ook te downloaden als pdf bestand: protocol.pdf

De tekst hieronder en de teksten op de volgende pagina's zijn een uitwerking van een opnameprotocol. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe een fonetogram gemaakt kan worden. Met het volgen van dit protocol komt er een betrouwbaar fonetogram die vergelijkbaar is met die van medecursisten. Aan het eind van het opnameprotocol is een korte samenvatting gegeven. Deze ligt ook in de opnamecabines. 

Vooraf 

Start het programma Voice Profiler, dit kan door naar 'Start' te gaan kies daar 'Programma's' en kies vervolgens 'Voice Profiler' en klik daar het programma 'VoicePro' aan. Het programma Voice Profiler start nu op. Zorg er ook voor dat de amplifier aanstaat. Nu vraagt het programma of de apparatuur geijkt dient te worden (Sound check III). Kies hier voor 'Yes'

De volgende stap is het aanmaken van een nieuwe 'cliŽnt'. Hiervoor klikt je linksboven op 'Record'. Het venster 'Additional subject information form' verschijnt. Hier kunt u gegevens invoeren over de klasgenoot en deze koppelen aan het fonetogram.

Na het invullen van de naam, dient men op 'OK' te klikken. 

Het ijken van de Headset

Plaats de headset op het hoofd van de medecursist. Plaats de korte microfoon vlak onder de mond. De lange microfoon dient op ongeveer 30 cm afstand van de mond te worden geplaatst. Het ijken kan nu worden gestart door op de button 'record' te klikken. Het venster zoals hiernaast is weergegeven wordt dan geopend.

Klik nu op (re)calibrate het ijkingsproces wordt in gang gezet. Deze is afgelopen zodra er een toon hoorbaar is. De rode tekst in het scherm moet nu groen gekleurd zijn en veranderd in:

"Headset positioned OK. (re)calibrate and accept with OK/hide!"

Als dit niet het geval is, klopt er iets niet vraag in dit geval assistentie bij de practicumbegeleider. Is het wel groen gekleurd? Dan is Voice Profiler gebruiksklaar. 

< Vorige | Volgende >